Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از برنا، محمود صادقی نماینده مجلس دهم شورای اسلامی در رابطه با جزئیات طرح پیشنهادی این مجلس در خصوص ردصلاحیت‌ها گفت: این طرح از طریق مجموعه‌ای از نمایندگان از هر دو طیف سیاسی پیشنهاد شد که محتوای آن هم براین اساس بود که اگر شورای نگهبان نظر به ردصلاحیت نمایندگان بدهد این حق هم را برای فرد ردصلاحیت شده قائل می شد که از دلایل ردصلاحیت دقیقا مطلع شوند و در صورتی که ردصلاحیت برمبنای گزارش‌های اشخاص علیه فرد بوده، آن گزارش‌ها ارائه شود و فرد حق داشته باشد به عنوان افترا علیه گزارش دهنده در مراجع قضایی شکایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی در رابطه با سرانجام طرح مذکور افزود: این طرح عملاً توسط شورای نگهبان رد شد.

این نماینده مجلس دهم ادامه داد: واقعیت این است که مجلس بارها مصوبه‌ در بحث احراز صلاحیت‌ها و اصلاح قانون انتخابات را ارائه کرده است که هر دفعه با سد شورای نگهبان مواجه شده‌ است. شورای نگهبان در مواجهه با سوال خبرنگاران به جای پاسخگوییِ شفاف، فرار رو به جلو می‌کند و در تلاش است توپ را در زمین مجلس بیندازد.

صادقی در پاسخ به اینکه غیر از شورای نگهبان و مجلس راه دیگری برای اصلاح قانون انتخابات و تصویب طرح شفاف شدن علت ردصلاحیت‌ها وجود دارد؟ اظهار کرد: در این حوزه خلاء قانونی نداریم. قبلا در این زمینه، مجلس طرحی تصویب کرد که شورای نگهبان رد کرد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت و در آنجا تصویب شد که در نهایت مطابق با مصوبه مجمع تشخیص، شورای نگهبان موظف است که دلایل رد صلاحیت را به فرد اعلام کند اما همانطور که مشاهده می‌کنید پایبند به اجرای آن نیستند.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در طرح شفاف‌سازی علت ردصلاحیت‌ها علاوه بر اعلام دلایل ردصلاحیت، امکان طرح شکایت علیه فردی که گزارش خلاف واقع داده، فراهم شده بود. به این معنی که در واقع به تفصیل به فرد اعلام کنند که چه گزارشی علیه فرد آمده و از این حق برخوردار شود که بتواند، علیه کسی که گزارش خلاف واقع داده، شکایت کند که این قسمت تصویب نشد اما قسمت اول که مربوط به اعلام علت ردصلاحیت می‌شد، قبلا در مجمع تشخیص مصلحت نظام تایید و تصویب شده بود.

صادقی اظهار کرد: شورای نگهبان در بعضی موارد که افراد بسیار پیگیری می‌کنند، علت ردصلاحیت را به صورت سربسته به متقاضی اعلام می‌کند البته در بسیاری از موارد پاسخگو نیست. لذا شورای نگهبان از اجرای مصوبه مجمع تشخیص طفره می‌رود.

این نماینده مجلس دهم افزود: در برابر یک نهادی که خودش باید نماد قانون‌گرایی باشد اما به نوعی وتو کننده مصوبات مجلس و قانون‌گذاری است. در اصل ۷۴ قانون اساسی پیش‌بینی شده است که مجلس می‌تواند نسبت به همه امور تحقیق و تفحص کند این همه امور شامل خود شورای نگهبان هم می‌شود. این راهی بود که قانون اساسی پیش بینی کرده که عملکرد شورای نگهبان بتواند مورد تحقیق قرار گیرد اما خود شورای نگهبان، تفسیر برخلاف قانون کرده و گفته مجلس نمی‌تواند از عملکرد شورای نگهبان تحقیق و تفحص کند و یا در مورد دیگری اصل نود قانون اساسی اجازه شکایت از همه دستگاه‌ها را داده است.

صادقی در ادامه تصریح کرد: موارد مذکور راه‌هایی است که در قانون پیش بینی شده که کمیسیون اصل نود یا تحقیق و تفحص می‌تواند براساس آنها از نحوه عملکرد شورای نگهبان شکایت کند اما متاسفانه شورای نگهبان با تفسیرهایی که در این زمینه ها کرده عملا راه‌ها را بسته است.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: مجلس دهم در مورد نحوه انتخاب حقوقدان شورای نگهبان، مصوبه دیگری داشت که بنده طراح این طرح بودم که جزئیات آن به این ترتیب بود که رئیس قوه قضائیه موظف می‌شود حداقل به میزان دو برابر حقوقدان به مجلس معرفی کند که اگر کاندیدای معرفی شده، از کاندیداتوری انصراف دهد فرصت مناسبی برای جایگزینی فراهم باشد.

صادقی افزود: چراکه بعضاً زمان رأی‌گیری در صحن مجلس زمان ناگهان قبل از رای‌گیری اعلام می‌شود که فلان نامزد شورای نگهبان انصراف داده است، لذا با این طرح قصد داشتیم این وضع شفاف شود. البته علاوه بر این بندی در مجلس اضافه و تصویب شد که طبق آن امکان پرسش از اعضای حقوقدان شورای نگهبان را فراهم می‌کرد به این صورت که نمایندگان می‌توانستند عضو حقوقدان شورای نگهبان را که منتخب مجلس بود، استیضاح کنند که مجددا شورای نگهبان با دلایل و استدلال بسیار ضعیفی، بند این طرح را رد کرد.

این نماینده مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: اساسا در خصوص مصوباتی که مربوط به طرز کار خود شورای نگهبان است و خود شورای نگهبان صلاحیت دارد که در مورد چنین مصوباتی اظهارنظر کند، تعارض منافع پیش می‌آید. در واقع معلوم است هر مصوبه‌ای که از طریق آن مجلس بخواهد به نوعی اختیارات شورای نگهبان را محدود کند، توسط شورای نگهبان رد می‌شود.

صادقی خاطرنشان کرد: در حقیقت شورای نگهبان اصول قانون اساسی که ناظر به اختیارات مجلس است مانند اصل ۷۴ که شامل خود شورای نگهبان می‌شود، تفسیرهای خلاف واقع کرده است و در نتیجه راه‌های قانونی توسط این شورا رد شده است.

این نماینده سابق مجلس در پاسخ به اینکه آیا در انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی شرکت می‌کنید؟ خاطرنشان کرد: اصلا به آن فکر نکردم.

کد خبر 541345 برچسب‌ها محمود صادقی - فعال سیاسی شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: شورای نگهبان مجلس شورای اسلامی نماینده سابق مجلس مجلس شورای اسلامی خود شورای نگهبان نماینده مجلس دهم مجمع تشخیص علت ردصلاحیت قانون اساسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۰۶۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است

به گزارش خبرآنلاین، حتی اگر نگاهی به اخبار برجسته روز در رسانه‌ها هم بیندازیم، در پرداخت اخبار رسانه‌ها کمتر خبری درباره انتخابات و رقابت‌های انتخاباتی پیدا می‌کنیم که میان دیگر اتفاقات و تحولات اساسا گم می‌شوند.

روزنامه فرهیختگان نوشت: اگرچه بخشی از این سردی فضای انتخاباتی، به خاطر دور دوم انتخاباتی مجلس طبیعی است اما این تنها علت کمرنگ شدن فضای انتخاباتی در دور دوم انتخابات مجلس نیست، کمااینکه این دور تقریبا سردترین انتخابات در طول دوره‌های انتخابات‌های مجلس را شاهد هستیم.

یکی از عواملی که در افزایش شور و شوق انتخاباتی موثر است که ردپای آن در دیگر انتخابات‌های مجلس هم مشاهده می‌شود، رقابت میان گروه‌ها و جناح‌هاست.

در انتخابات مجلس دوازدهم، اساسا رقابت جدی حول گروه‌ها و جناح‌ها شکل نمی‌گیرد. این رقابت اگرچه درون جبهه اصولگرایی جریان داشت و دارد و بیشتر خود را در قالب عقده‌گشایی‌های سیاسی و افشاگری‌ها نشان داد اما ردی از جدیت این رقابت یا بسط این رقابت در میان گروه‌های مردم دیده نمی‌شود.

در این دوره جدای از اینکه اصلاح‌طلبان حضور جدی نداشتند، نتوانستند رقابت جدی با اصولگرایان شکل بدهند و کفه سنگین رقابت در میان لیست‌های درون‌اصولگرایی استوار بود. اما اگر از اقشار مردم می‌پرسیدید کدام یک از این لیست‌ها به دیگری ارجحیت دارد، تقریبا نمی‌توانستند تمایزی میان آنها قائل شوند. درواقع رقابت میان اصولگرایان، در همان حد و درون اصولگرایان آن هم تنها بر سر تصاحب قدرت محدود ماند.

رقابت شکل‌گرفته بیش از آنکه بین اقشار مردم برقرار باشد، گویی بین خود کاندیداهاست تا این بار چه کسی در صدر مجلس شورای اسلامی به عنوان رئیس بنشیند وگرنه اتفاق تازه‌ای قرار نیست رخ دهد.

حالا در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بخش اصلی دغدغه اصولگرایان روی این موضوع متمرکز است که قرار است چه کسی ریاست مجلس را به عهده بگیرد، در حالی که اگر نگاهی به دغدغه مردم درمورد انتخابات یا ساختار مجلس بیندازیم، اینکه قرار است چه کسی روی صندلی ریاست مجلس بنشیند برای مردم اهمیتی ندارد. این عملا شکاف میان دغدغه مردم و رقبای انتخاباتی را نشان می‌دهد.

در میانه این دعوا خبری از ارائه ایده برای بهتر شدن عملکرد مجلس یا مطرح شدن لزوم تنظیم قوانین در مجلس دیده نمی‌شود. تنها تمرکز احزاب روی این موضوع استوار است که قالیباف، رئیس مجلس بماند یا فرد دیگری رئیس مجلس شود. طبعا این خلأ ایده در دور دوم انتخابات هم تغییری نداشته و در همچنان برهمان پاشنه بی‌ایده بودن و ادامه دعوا برای تصاحب قدرت می‌چرخد.
کاسبان کاهش مشارکت
خروجی چنین فضایی نهایتا همین تصویری می‌شود که در انتخابات دوازدهم شاهد آن بودیم، در این فضا تنها یک طیف محدود در انتخابات مشارکت می‌کنند، بدنه اجتماعی که در هرشرایطی رای مشخصی دارند در انتخابات مشارکت می‌کنند و دیگر اقشار عملا توجهی به انتخابات نمی‌کنند و نهایتا آنچه در تهران در دور اول رخ داد دیده می‌شود و رای نفرات اول راه‌یافته به مجلس کاهش محسوس و قابل‌توجهی به نسبت‌ دوره‌های دیگر مجلس در انتخابات‌ها داشت.

به نظر نمی‌رسد در دور دوم هم اتفاق ویژه و متمایزی رخ دهد، کمااینکه این احتمال وجود دارد که حضور آن بدنه اجتماعی خاص در این دوره هم کمتر از دوره‌های قبل شود و حالا نماینده‌هایی با 50 یا 60 هزار رای وارد بهارستان شوند. در این میان البته بارها نیز به این موضوع اشاره شده که بخشی از این گروه‌های سیاسی اساسا حیات خود را در کاهش مشارکت و عدم حضور دیگر طیف‌های جامعه پای صندوق‌های رای می‌بینند و اتفاقا تعمدا دیگر گروه‌های جامعه را در اظهارات و صحبت‌ها و حتی وعده‌های انتخاباتی خود حذف می‌کنند و روی صحبت خود را تنها قشر و طیف خاصی قرار می‌دهند. حالا این روزها این جریان حضور پررنگ‌تری در رقابت‌های انتخاباتی دارند و تلاش می‌کنند همچنان روند مطلوب خود را حفظ کنند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904137

دیگر خبرها

  • اسامی ۲۲ حوزه برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس
  • اسامی نامزد های مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم
  • هر چقدر می‌توانیم برای پیشرفت کار دولت تسهیل‌گری انجام دهیم/ هیئت تطبیق مصوبات می‌تواند ضامن اجرای قانون باشد
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • دور دوم انتخابات مجلس در خراسان رضوی الکترونیکی برگزار نمی‌شود
  • تنور داغ رقابت انتخاباتی ۴ کاندیدای مجلس در کرمانشاه زیر بارش‌ها
  • کنایه به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره ردصلاحیت حسن روحانی
  • راند دوم